Jogerős ítéletek és mi jön még! – A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye

 A 2003-as EU csatlakozási népszavazási  kampány során a NEM-re buzdító kampányplakát miatt Budaházy Györgyöt és többek között Novák Előd jelenlegi országgyűlési képviselőt is meghurcolták, több ezer plakátot lefoglaltak: elítélték, majd végül a bíróságon jogerősen felmentették őket.

2008. április 11-én  a Clark Ádám téren tüntetni készülő Budaházyt és még több mint 50 embert körbezárt és  bilincsbe verve előállított a gyurcsányi rendőrség, de ezt követően is a bíróság ítélete felmentéssel zárult.

 Személyes szabadság és emberi méltóság megsértése miatt mindkét ügyben jelentős összegű kártérítéseket ítélt meg a jogsértetteknek a Fővárosi Ítélőtábla.

 A 2002. és 2010. közötti rendőri jogsértések ügyeiben, az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága 2010. december 8-án egyhangúlag elfogadta a jelzett időszakban az állam részéről elkövetett szabadságjogi jogsértésekről szóló részjelentést.

A bíróságok jogerős döntése alapján a jóvátételeket ki is kellett hogy fizesse a rendőrség, de most szeretnék azt visszaszerezni és a meghurcolások jogszerűségét kimondatni.   www.njsz.hu
    Kiadó: Nemzeti Jogvédő Szolgálat(OS-MTI)