Támogatási szerződés – OBH és Magyar Bírói Egyesület között!

z Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesei, dr. Répássy Árpád és dr. Vajas Sándor fogadták a Magyar Bírói Egyesület elnökét, dr. Oltai Judit Zsófiát, a két szervezet közötti támogatási szerződés aláírása végett.

 

“Az aláírt szerződés ugyan pénzügyi támogatásról szól, azonban jelentősége a közvetített üzenetben áll, miszerint a bírósági szervezet egysége az eredményesség legalapvetőbb feltétele” – fogalmazott dr. Répássy Árpád.

Az OBH elnökhelyettese elmondta, a bíróságok legfőbb igazgatási szerve minden lehetséges módon támogatni kívánja a bírósági szervezet egységét, fontosnak tartja az egységre mutató összefogást, mely a bíróságokon dolgozó 11 ezer alkalmazott érdekeit szolgálja.

Dr. Oltai Judit Zsófia kiemelte, hogy a bírósági igazgatás és az érdekképviseleti együttműködés szép példája a támogatás, mely a jövőre nézve is utat mutat mindkét testület számára.

 

A támogatásról szóló megállapodás már áprilisban megszületett, de annak elfogadásáról a MABIE elnökségének határozattal kellett döntenie, ezért kerülhetett sorra később, azaz a mai napon az ünnepi aláírásra – hangsúlyozta dr. Oltai Judit Zsófia, aki kitért arra, hogy azt a november végi Országos Választmányi ülésen kívánják felhasználni, melyre az OBH képviselőin kívül az igazságügyi minisztert, a Kúria elnökét és az Országos Bírói Tanács elnökét is meghívták.

 

A tanácskozás résztvevői egységes szándékukat fejezték ki a központi igazgatás és az érdekképviseletek közötti konstruktív párbeszéd folytatására.

Kiadó: Országos Bírósági Hivatal (MTI-OS)